Bad Gastein

31 Dec Bad Gastein

IMG_7660

 

Här på Salzburger Hof  blev vi varmt mottagna med julpynt och skön julmusik. Ett hotell med många stjärnor och dom är väl värda varenda en. Vi reste med STS Alpresor och jag måste erkänna att det varit så bra. Jag brukar aldrig resa med resebyrå för jag gillar att boka mitt hotell och min resa för sig, men det här kommer jag göra om. Allt var så enkelt, du slipper tänka och runt jul är det ganska skönt att få slippa göra just det. Bara njuta!!!

Fira julen borta är det bästa jag någonsin gjort och jag tror att det kommer bli så även nästa år. STS har flera olika hotell i Bad Gastein med flera olika prisklasser naturligtvis så det finns valmöjligheter för alla.

 

IMG_1699

På sängen låg morgonrockar redo för att ta oss till hotellets spa avdelning. En massage mellan skidåkningen och afterskin är liksom ett måste.

IMG_1700

Här är sängarna sköna kan jag lova.

IMG_1701

Små saker som gör att allt blir så mycket bättre är lite bubblor…

IMG_1702

…och färsk frukt.

IMG_1704

En stor skål på det!

IMG_1708

En vacker utsikt från sängen och från badrummet kan se ut så här. Öppna fönstret och du andas in den bästa alpluften ner i lungorna.

IMG_1733

Efter att jag tränat på mina skidskills så är det raka vägen hit…

IMG_1742

En kall öl funkar utmärkt när temperaturen är 8 plus grader.

IMG_1828

Gulasch soppa är ett måste precis som…

IMG_1740

…den varma chokladen.

IMG_7741

På riktigt…här behövs inga filter, solen gör sitt för att få den perfekta bilden.

IMG_1815

Det bästa med skidsemester är att man får syssla med världens roligaste aktivitet…tillsammans. Kvalitetstid på hög nivå.

IMG_1809

Tiderna förändras, när man var liten såg man knappt någon med hjälm. Nu blir man ganska förvånad när man ser någon utan. Man tänker…” Är den där inte riktigt klok” Var rädd om ditt huvud.

IMG_1785

Det är jag.

IMG_1798

Maten på Salzburger Hof är något av det bästa jag ätit på hotell. Varje morgon är det en frukost som har precis allt! Efter en dag i backen med skön skidåkning så är det väldigt trevligt att det står en afterski- meny uppdukad nere i baren om man nu är lite småsugen innan middagen. På självaste julafton fick vi ett bord jag aldrig någonsin upplevt.

IMG_1796

Här börjar vi med sillen…efter det hade jag jag inte tid att fota mer för jag var tvungen att bara njuta.

En orsak till att välja bort julen hemma är att man slipper stå med maten. Sätta sig till ett dukat bord och äta någon annans mat är en sådan lyx.

IMG_7727

Pepparkakshus…

IMG_7706

…och julgranar i varje hörn. Så fint.

IMG_7711

Kyrkan var öppen på julafton, tände ett ljus för min lilla mamma.

IMG_1846

Tackar STS och Salsburger Hof ödmjukast från mitt hjärta, den här resan får avsluta 2015 på (alp) topp. När jag ser tillbaka på året får det bli resans år. Jag har hunnit avverka 7 st. Bad Gasten 2 ggr, Paris, Grekland 2 ggr, Dubai och London. Det gäller att ligga i och det har jag också gjort. Jobbat på som en galning och det lär jag få fortsätta att göra för 2016 är Marocko, Rom, och NY bokat och klart. Nu blickar jag framåt…

IMG_1801

Gott slut och gott nytt år önskar jag dig…

IMG_1831

SKÅL!!!!!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.